Xbox360 Elite
HeadBangersTR
09 Ocak 2009, 16:24:43 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriþ yapýn veya üye olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
Kaafein Reklam

Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: In Flames Röportajý  (Okunma Sayýsý 950 defa)
Berkorn
Site Yöneticisi
Administrator
*

Bardak 301

Mesaj Sayýsý: 2644

.:HbTR:.

Üyelik Bilgileri WWW
« : 21 Mayýs 2008, 11:59:27 »

In Flamesden Gitarist Bjorn Gelotte Ýle Röportaj
Röportajý Yapan: Lord Of The Wasteland (Haziran 2004)

Vancouverda yaþýyorum ve geçen salý performansýnýzý izleme þansým oldu..

Evet.. The Commodore gerçekten çok güzel bir konser mekaný..

Muhteþem bir þovdu.. Herkes oldukça memnun görünüyordu..

Teþekkürler.. Gerçekten çok çok iyi bir performanstý.. Vancouverda fazla çalmadýk biz sanýrým.. Belki iki kere?

Aslýnda bu üçüncüydü..

Üçüncü evet ve burada verdiðimiz üç konser de çok iyiydi.. Çok fazla insanýn katýlmasý güzel bir olay.. Seattledan da çok fazla kiþinin konser için geldiðini öðrendik ve bu daha da mutlu edici..

Killswitch Engage turu nasýl gidiyor peki?

Gayet iyi.. Gerçekten çok eðleniyoruz.. Beraber tura çýktýðýmýz gruplarý zaten daha önceden tanýyorduk ve bu daha çok bir okul gezisi tadýnda bizim için.. Sadece As I Lay Dying.. Daha önceden tanýþmamýþtýk ama bu çocuklarý çok sevdim. Sette gayet enerjik ve iyiler.. Gayet iyi geçiniyoruz..

As I Lay Dying konusunda hemfikirim isimlerini duymuþtum ama hiç dinleyememiþtim. Sahnede kesinlikle muhteþemlermiþ..

Sadece bir kaç þarkýlarýný duydum tüm albümü dinleyemedim ama müzikleri gerçekten iyi..

Gerçekten ciddi yoðunlukta bir tur programýnýz var. Arka arkaya 8 gün çaldýnýz bir gün dinlendiniz ve sonra tekrar 8 gün arka arkaya.. Bu gruba zarar vermiyor mu en azýndan kiþisel olarak alalým.. Yorulmuyor musunuz?

Aslýnda yarýnki konserle beraber arka arkaya 13 olacak. Gerçekten sert bir programýmýz var ve hiç eðlenceli deðil.. Alýþveriþ merkezine gidip bok gibi para harcýyoruz..

Geçen ay Avrupa turunu tamamladýnýz..14 günde 10 farklý ülkede çaldýnýz..

Evet.. Kulaða kötü geliyor ama aslýnda kötü deðildi çünkü gerçekten iyi sahnelerde çaldýk ve bizi izlemeye ciddi kalabalýklar geldi..

Chimaira ile Japonyaya gideceðiniz haberini duydum doðru mudur? Oraya gitmeyi istiyor musunuz tekrar?

(Gülerek) Evet! Kesinlikle! Kesinlikle! Çok iyi olacak, özellikle Chimairadaki arkadaþlarýmýzla gittiðimiz düþünülürse.. Chimairayý Avustralyaya da götürmeyi planlýyoruz..

Kanadaya geldiðinizde sýnýrda problem yaþadýnýz mý? Çünkü geçen sefer problem yaþamýþtýnýz hatta sizinle beraber birkaç grup daha sýnýrda takýlmýþtý..

Geçen seferki þoför yüzündendi.. Sabýkasý olduðu için problem çýktý.. Hiç birimizde sabýka yoktur.. tamam þeytan gibiyiz ama sabýkalý deðiliz..(gülüyor).. Uyuþturucu kullanmýyoruz bu da bir sorun yaratmýyor..Aslýnda her þey para yüzünden.. Bizim getirdiðimiz tiþörtlerden vergi almak istediler..Daha sonra öðrendik ki önceden nakil edip vergisini yatýrmamýz gerekiyormuþ.. Gerçi bir sürü þey öðrendik..

Ticaretten bahsederken, siz Vancouverdayken elemanlarýnýzdan biri DVD için kayýt yapýyordu.. Ne planlýyorsunuz?

Aslýnda toparlamaya çalýþtýðýmýz 2,5 yýllýk performanslarýmýzýn görüntüleriydi ve olacak gibi gözüküyor. Amerika ve Avrupa bizim için oldukça iyi turlardý, bir de gideceðimiz Japonya ve Avustralya var; gerçekten çok özel bir DVD olacak..

Bu sene mi olacak seneye mi?

Japonya ve Avustralya Kasýma kadar olmayacaðý için, oradaki performanslarýn kaydý montajý ne kadar çabuk yapýlýrsa ona göre bir sonuç çýkacak..

Ayrý bir konser albümü olacak mý yoksa sadece DVD mi çýkacak?

Þimdilik öyle bir planýmýz yok. Aslýnda þimdi sen söyleyince aklýma yattý bu fikir.. (gülüyor).. Canlý performanslarýn olduðu bir DVD olacak ama tabi ki bir DVDden ne bekliyorsanýz alacaksýnýz..

Buradaki þov sona erdiðinde hayal kýrýklýðýna uðrayan çok insan oldu çünkü tekrar çýkmadýnýz sahneye..

Hatýrladýðým kadarýyla hiçbir zaman böyle bir þey yapmadýk ki zaten.. Tamamen zaman kaybýdýr iki parça için içeri gidip gelmek.. Çalmak istiyorsak ve memnunsak seyirciden normal konser süresine iki veya üç þarký daha ekleriz ki o da çok nadir.. Aslýnda insanlarý bir dahaki konser için sabýrsýzlaþtýrmak zevkli bir þey..

Biraz da son albüm Soundtrack to Your Escape hakkýnda konuþmak istiyorum.. Þu ana kadarki en baþarýlý albüm oldu satýþlara bakarsak. Ýsveçte ilk 10da ve Amerikada da listelerde mevcut. Gidiþatýn iyi olduðunu görünce ne düþündünüz?

Listelerdeki yerimiz oldukça iyi gerçekten. Aslýnda hep ayný yerde dönüp duruyoruz biz, bir kere deniyorsun olmuyor bir kere daha deniyorsun oluyor.. Önemli olan ayaklarýnýn yere basmasý ve kendi müziðini yapabilmen.. Gerisi çok da önemli deðil..

Sonraki albümün Soundtrack to Your Escapei geçmesi için ne planladýnýz?

Henüz bir þey yazmaya baþlamadýk ama eminim ki bundan sonraki albüm de en az bunun kadar iyi olacaktýr.. Kendi albümlerimiz arasýnda kýyas yapmanýn bir anlamýný göremiyorum, aptalca bir þey bu! Öteki albüm bundan daha iyi olacak çünkü yeni olacak.. Bu albüm þu anki müziðimizi ve nasýl þarký sözleri yazdýðýmýzý gösteriyor. Önümüzdeki sene biraz daha farklý olacak..

Bu albümde oldukça fazla efekt kullandýnýz. Çok fazla statik geçiþ var þarkýlarda sanki radyonun açýlmasý vb. Bundan bir anlam çýkarmalý mýyýz?

Biz albümde duraklamalar olsun istemedik. Bir filmdeki soundtracki ele alýrsak hiçbir zaman ses kesilmez, sürekli arkada bir takým efektler olur.. Bizde de bu düþünce vardý; her parçada biraz gürültü yarattýk ki devamlýlýk sürsün..

A Touch Of Redin sonundaki gitar solosuna hasta oldum.. Çalan sen miydin yoksa Jesper miydi?

Aslýnda hem o hem ben çaldýk..

Evil in a Closet bir ballad olarak da düþünülebilir. Sanrým In Flamesin ilk balladý oldu ?

(Gülüyor) Bir power ballad olarak düþünmemiþtik aslýnda ama biraz da Skid Row balladlarýna benzemedi deðil..Balladlar çok güçlü þarkýlardýr ve aslýnda biz de yapabiliyor muyuz diye merak ettik.. Gerçekten çok iyi oldu ve biz de albüme ekledik..

Dial 595-ESCAPE.i açýklar mýsýn? Sanýrým bir telefon numarasý?

Sadece bir TV kanalýyla ilgili olduðunu söyleyeyim. Baþka bir þey açýklamýyorum.. (gülüyor)

Albümün adýný kim buldu?

Anders.. Tüm þarký sözleri ve þarký isimleri, baþlýklar Anderse ait.

Reroute To Remainden 2 sene sonra çýktý albüm.. Bu biraz çabuk deðil mi? Tura çýktýðýnýzda, yolda çok þarký yazýyor musunuz?

Aslýnda daha önceden yazdýðýmýz þarkýlar bunlar.. Size yeni gibi geliyor ama benim için oldukça eskiler..

The Quiet Place adlý bir single çýkardýnýz ve bu singleda Varmlansvisan adlý bir þarký var.. Ne anlama geliyor?

Varmlands, Ýsveçin bir parçasý ve visan da þarký demek yani Ýsveçin þarkýsýnýn bir parçasý diyebiliriz.. Gerçekten oldukça güzel, eski ve geleneksel bir þarkýdýr.. Böyle bir þeyi yapmayý uzun süredir düþünüyorduk. Daha önce Hargalaten ve Pallar Anders Visayý kaydetmiþtik..Böyle bir þeyi tekrar yapmak güzel..

Neden böyle geleneksel parçalarý daha sýk yapmýyorsunuz? Ýlk albümlerde muhteþem olmuþtu..

Biz enstrümantal bir grup deðiliz. Yaptýðýmýz kayýtlarý, canlý performanslarda da iyi çalmak istiyoruz ve geleneksel bir parçayý canlý çalmak sahne performansýmýza uygun düþmüyor..

The Quiet Placein videosunu bu sabah inflames.com da gördüm. Gerçekten çok iyi.. Ne yaptýnýz? Milyonlarca dolar mý harcadýnýz? (gülüyor)

Evet gerçekten iyi bir video oldu. Yönetmen müthiþ bir adam (Patrick Ullaeus). Daha önce Dimmu Borgiin son videosunu ve Lacuna Coilin son üç videosunu çekmiþti. Hatta Andersin diðer gurubu Passenger için de bir video çekti.. Patricle iyi arkadaþýz ve bu da iþleri kolaylaþtýrýyor..

Albümden çýkacak yeni single hangisi olacak belirlediniz mi?

Hayýr, daha karar vermedik ama aklýmýzda birkaç þarký var tabi. Belki single olmayabilir de video olur. Aslýnda anlatmamalýyým belki ikisi de olmaz milleti boþuna umutlandýrmayalým (gülüyor)

(Gülüyor) Albümle yaþadýðýnýz büyük baþarý ve ardýndan Kuzey Amerika turu.. Buradaki pazarý sarstýðýnýza inanýyor musunuz?

98den beri geliyoruz buraya.. Oldukça fazla çalýþtýðýmýzý düþünüyorum. Gerçek baþarýnýn asýl þartlarý çok çok fazla þans ve çok çok çalýþmaktýr ve biz de bunu yapýyoruz. Biz sadece bu insanlarýn önüne çýkýp çalmaktan zevk alýyoruz.. Ýþler zamanla kendiliðinden büyüyor doðal olarak..

Tabi ki In Flames, Gothenburg metal sahnesinde en büyük payý olan gruplardan biri.. Ýsveç metali nereya gidiyor sizce?

Söylemesi çok zor.. Dark Tranquillity, þu an The Haunted olan At The Gates gibi gruplar ilk baþladýklarý gibi devam etmiyorlar.. Tüm bu gruplar birbirinden farklý ve ayný coðrafyalar üzerinde yaþamalarý dýþýnda ayný pek bir özellikleri yok.. Ben bir sahne göremiyorum aslýnda. Tüm gördüðüm ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalýþan bir grup arkadaþ, müzisyen.. Hiçbir zaman sahne olmadý çünkü Gothenburgta yeterli sahnemiz yok, metal konserleri çok nadir olur bu þehirde..

Kendi müzik zevkinizde ne gibi deðiþiklikler oldu yýllar içinde? Beþ sene öncesine göre daha mý az grup dinliyorsunuz mesela?

Aslýnda þu an hiç olmadýðý kadar az dinliyorum diyebilirim.. Müzik yapmaya baþladýðýmdan beri sessizliði daha çok arar hale geldim. Müzik her gün benimle nasýl olsa ama hala Malevolent Creation ve Weezer dinliyorum büyük bir zevkle..Yani hala müzik dinliyorum ama günden güne azalýyor..

Daha önce Genesis ve Depeche Mode gibi gruplarýn parçalarýný derlediniz.. Daha baþka gruplarýn In Flames yorumuyla derlemeleri var mý aklýnýzda?

Bence bu þarkýyla ilgili bir olay, grupla deðil. Bizim rekabet edebileceðimiz bir þarký olmalý çünkü bir þarkýyý derlediðiniz zaman orjinalinden daha iyi ve daha farklý yapmalýsýnýz ki insanlar onun bir In Flames þarkýsý olduðunu düþünsün.. Belki kuvvetli rifflerle Big in Japan ama asla bilemezsiniz.. Bir In Flames albümünde olmasýný istediðim tek derleme þarký bu olur herhalde..

In Flames, Iron Maiden ve Metallica þarkýlarýný da derledi bir çok saygý albümü için.. Bu iki grup sizin üzerinizde etkili oldu mu?

Tabi ki.. Bizim yaþýmýzdaki herkesi etkilediler. Birçok þarký sözü yazarýna ilham kaynaðý oldular.. Köklerinizden hiçbir zaman uzaklaþamazsýnýz.. Bu neden hala çift gitar melodilerini sevdiðimi açýklýyor..

The Jester Race ve Whoracleda bateri çalýyordun.. Gitara geçmende neyin etkisi oldu?

Ben her zaman gitaristtim ama o zaman için grubun bateriste ihtiyacý vardý ve çalmasýný bilen bendim.. Biraz daha uðraþtým ve ortaya iyi bir þeyler çýktý..

Daniele fikir veya tavsiye veriyor musun hiç bateri düzenlemelerini yaparken, yoksa her þeyi ona mý býrakýyorsun?

En fazla þunu söylerim belki, Benim aklýmda þu var sen ne düþünüyorsun? bu kadar..Hangisi daha iyi olursa..

Reroute To Remaine gelene kadar bütün albüm kapaklarýnda bir soytarý maskesi var.. Ona bir isim koydunuz mu?

Aslýnda yok ama biz ona Soytarý Ed diyoruz..

Son iki albümde neden kayboldu?

O bizim için Eddie gibi bir þey deðil.. Uyunca koyuyoruz..

Andersin Passenger ve Jesperin Dimension Zero gibi yan gruplarý var. Sen hiç In Flames dýþýnda baþka bir gruba katýldýn mý?

Hayýr.. Aslýnda bazý planlarým var ama bekleyip görmek en iyisi. Þu an turnelerden ve özel iþlerimden pek zamaným yok zaten ama boþ bir zaman yakalarsam neler olacaðýný göreceðiz..

Peki Bjorn.. Zaman ayýrdýðýn için teþekkürler. Turun geri kalanýnda ve yeni albümde baþarýlar..

Çok teþekkür ederim.. Kendinize iyi bakýn!

HeadBangersTR Mail 5gb alan msn özelliði almak için http://mail.headbangerstr.com
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr

Gitmek istediðiniz yer:  

Back To Top
Theme by Webtechnica.net
MySQL PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 CSS
Bu Sayfa 0.067 Saniyede 23 Sorgu ile Oluþturuldu