Xbox360 Elite
HeadBangersTR
09 Ocak 2009, 16:54:43 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriþ yapýn veya üye olun.

Kullanýcý adýnýzý, parolanýzý ve aktif kalma süresini giriniz
Kaafein Reklam

Sayfa: [1]   Aþaðý git
Yazdýr
Gönderen Konu: Green Carnation Röportajý  (Okunma Sayýsý 228 defa)
Berkorn
Site Yöneticisi
Administrator
*

Bardak 301

Mesaj Sayýsý: 2644

.:HbTR:.

Üyelik Bilgileri WWW
« : 21 Mayýs 2008, 11:44:53 »

Röportajý yapan: Dream_Taster (metalstorm.ee) - 4 Nisan 2005

Norveçin yeni soluðu olan bu grupla, The End Records'tan çýkan son albümleri
"The Quiet Offspring" hakkýnda vokalist Kjetil Nordhus ile biraz konuþma fýrsatým oldu..

- Green Carnation'ýn hikayesini bir kaç cümle ile anlatýr mýsýn?

Peki, Green Carnation ben katýlmadan çok önce 1990larda death metal yapan bir grup olarak kurulmuþtu.Tchort'un Emperor'a katýlmasýndan ve grubun kalanýnýn "In The Woods" isimli demo yapmasýndan önce sadece bir demo yapmýþlardý,...Bundan sonra 1992 ve 1998 yýllarý arasýnda önemli bir geliþme olmadý, grup sessiz kaldý..taki Tchort gruba tekrar güç kazandýracna dek, tekrar toparlanýp 2000 yýlýnda ilk albümü esas orjinal grup elemanlarýyla yaptýk..2001 yýlýndaki Light of Day, Day of Darkness albümünden önce Tchort grubu tamamen deðiþtirdi. Sonralarý kiþisel deðþimler devam etti, sonra sýrasýyla A Blessing in Disguise ve son albüm The Quiet Offspring ise 2005'in hemen baþýnda çýkmýþ oldu..

- Son albümünüz, The Quiet Offspring, tüm dünyada satýþa sunuldu. Albümün Dünyadaki yankýlarý nasýl? Ne gibi tepkiler aldýnýz hayranlarýnýzdan?.

Beklediðimiz gibiydi, bizim yaptýðým iþlerde doðru bir þeyler var ki, tüm Dünyada olumlu kritikler alýyoruz..Bunun yanýsýra hayranlarýmýzdanda iyi eleþtiriler aldýk. Bütün bunlarý alçak gönüllülükle karþýlýyoruz...

- The Quiet Offspring albümünü grubun doðal devamý mý yoksa yeni bir yola ilerleyiþinin bir parçasý olarak mý görüyorsun?

Gerçekten, ikisindende biraz..Þimdiye kadar Green Carnation'un kesin bir yolu/tavrý olmamýþtý.Bugüne kadar 4 albüm yaptýk ve hepsi deðiþik tarzlarda ve kalitedeydi..Ama tümü grubun doðal devamý ve yeni bir yola ilerleyiþiyle devam etti ve sanýrým bu böylede devam edecek..Hala bir sonraki albümün müzikal altyapýsý nasýl olur bilemiyorum, ve bu durum grubun temel taþlarýndan biri..

- Bir çok kritikte bu albüm daha önceki çalýþmalarýnýza göre, daha anlaþýlýr, daha az karmaþýk olarak deðerlendirildi..Öncelikle bunu kabul ediyor musun, akabinde; bu nasýl bir planýn parçasýydý? Ve þu anda bunun sonuçlarýný deðerlendirebiliyor musunuz?

Ýlk kýsma katýlmýyorum.Benim için The Quiet Offspring dinleyicilerin alýþtýðý tarza karþý bir meydan okumaydý..Tüm albümlerin daha anlaþýlýr olduðuna katýlýyorum, ancak albümlerin müzikal derinliðinde belki The Quiet Offspring ve A Blessing in Disguise 'den daha çok keþfedilecek þeyler var..

- Green Carnation 3 gitarist kullanan bir kaç gruptan biri, Tchort, Michael Krumins ve Stein Roger Sordal gitar çalýyorlar, bu; iþleriniz için nasýl bir birliktelik? Müziðinizdeki zenginliðin kaynaklarýndan birininde bu olduðunu söylemek mümkün mü?

Aslýnda dördüncü bir gitaristimiz daha var. Bjørn Harstad bu son albüme dahil olmadý ama halen grubun bir üyesi. Aslýnda bu yýl üç konserde bizimle birlikteydi [tam bu konu konuþulurken, klavye kullanan Kenneth yeni albümden bazý parçalarý yavaþtan týngýrdatmaya baþlýyor,ama çok fazla deðil]. Bjørn meþgul bir adam ve ondan canlý performanslarýn hepsinde bizimle birlikte olmasýný beklemiyoruz.

Ama haklýsýn, bu albümde aktif olarak üç gitarist vardý. Açýkçasý bu bizim için çok ta büyük bir problem yaratmadý. Aksine güçlendirdi. Ayný zamanda Stein Roger da iyi bir gitaristtir ve kendi þarkýlarýndaki gitar performanslarýný kendi ayarladý..Diðer taraftan albümdeki þarkýlarda gitarlar açýsýndan kimin tarzýnýn baskýn olduðu pek belli deðil.Yinede Stein Roger'ýn konserlerde bizim için çaldýðýný göremiyorum.

- "The Quiet Offspring" den beri bazý dinleyiciler Green Carnation'ýn kayýtlarýnýn Katatonia ile benzediðini düþünüyorlar. Bu konu hakkýndaki düþünceleriniz neler, bunun iyi bir þöhret göstergesi mi yoksa utanç verici bir yaklaþým olduðunu mu düþünüyorsunuz ?

Katatonia'ya benzer bir müzik yapma konusuna karþý herhangi bir fikrim olmasa da Green Carnation'ýn farklý bir bardak çay olduðunu düþünüyorum. Her hangi bir þöhret göstergesi veya herhangi bir þey göremiyorum ben bunda. ama insanlarýn bizi kategorilendirmeye ihtiyaçlarý varmýþ gibi geliyor. Ayný þeyleri daha öncesinde Katatonia'ya bir çok defa yapýldýðýný duymuþtum, ayný þekilde Opeth ve Anathema'ya da. Ýnsanlarýn albümleri þuna veya buna benzetmesinin gereksiz birþey olduðunu düþünüyorum.

- Eski bateristiniz Anders'in gidiþiyle, Green Carnation Tommy Jackson'ý aldý..Nasýl bir iþbirliði içindeydiniz bu albüm için?

Tommy kayýtlar bitene kadar bize katýlmadý, The Quiet Offspring albümündeki bateri çalýþmalarý Anders'indir.. Tommy bizim yeni malzemelerimizi uyarlýyor, zaten Anders'e göre çok farklý bir baterist, ve biz onun yýl içinde geliþini kabul etmiþtik zaten..Bir grup için bateristin deðiþmesi hiç kolay bir iþ deðil, ve bir uyum göstermek durumundayýz bu yeni deðiþime..Bana göre grubun müziði þimdiye kadarki en iyi halini aldý...

- "Child's Play - Part I" þimdiye kadar yaptýðýnýz en iyi ballad. Þarkýnýn birisinin anýsýna ithaf edildiði ortada. Þarkýyý sahnede çaldýnýz mý?

Henüz canlý çalma fýrsatýný bulamadýk, ama umarým gelecekte bir zaman bir yerde çalmayý gerçekten isteriz. "Part II" yi birkaç defa çaldýk, hatta bazý konser açýlýþlarýný bununla gerçekleþtirdik. Child's Play  Part I, A Place For Me ve When I Was You gibi þarkýlara sanýyorum bundan sonrasý için þans verilebilir.

- Albümdeki þarký sözleri büyüleyici. böylesine iyi söz yazarlarýyla çalýþýyorsunuz, albüme koyacaðýnýz þarkýlarý nasýl seçiyorsunuz?

Bu stüdyoya girmeden önce yaptýðýmýz bir tartýþma oluyor genellikle, çünkü 6 farklý þarký yazarýndan bir çok þarký seçmek gerektiðini söylememe gerek yok..Ve bilirsinki stüdyoya girmeden önce nadiren prova ediyoruz, ve ön yapýmdan sonra dinleyip seçmemiz gerekiyor. Her konu üstünde kesinlikle anlaþma saðlayamýyoruz elbette ama sonuna kadar demokratik bir süreçte seçiyoruz þarkýlarý..

- Niklas Sundin'in inanýlmaz albüm kapaðý çalýþmasýný görüyoruz.Gruba çok yakýn bir kiþi mi yoksa iþleriniz için bir anlaþmamý yaptýnýz onunla?

Niklas ile daha öncede çalýþtýk, ne yapabileceðini biliyorduk. Ve bu albüm için yaptýðý ilk çalýþmasýný gördüðümüzde hepimiz bu iþ için en doðru adamýn o olduðunu anladýk. Niklas'ý kiþisel olarak tanýmýyorum, bildiðim kadarýyla grubun diðer üyeleride öyle. Ama tasarým için buraya geldiðinde, bizimle ayný kafadan olduðunu düþündük. Yapýlan tüm çalýþmalardan son derece memnunuz..

- CD ile birlikte verilen kitapçýkta sizin ve grup üyelerinin bebeklik resimleriniz var ve kýsa da bir replik yazýlmýþ : "The Offsprings" (Döller). Bence bu gerçekten çok iyi bir konsept. Fikir kimden çýktý? Bu resimleri ayarlamak zor olmadý mý?

Hehe.. evet, gerçekten güzel deðil mi? Bu Tchort'un fikriydi ve hepimiz bu fikri çok orjinal bulduk. Yalnýz Tommy'nin resmini bulmakta zorluk çektiðini biliyorum, ama en sonunda bir kutunun dibinde yýllardýr görmediði bir resmi bulabildik. Diðerlerimiz ailelerimizden yüzlercesini birkaç saniye içinde bulduk, bir zorluk olmadý yani..

- Önümüzdeki aylarda Green Carnation planlarý neler?

Kesinlikle albüm tanýtýmý için daha çok konser olacak..Þimdiye kadar daha aktif turnemiz olmamýþtý, çok iyi yapýma ve tanýtýma sahibiz, ve bunun tadýný çýkarýyoruz..Biliyorsunki albüm sadece Amerikada piyasaya sürüldü ve biz þimdi oradaki konser ve festivallere bakýyoruz.. Ama yalnýzca bununla sýnýrlý deðil, iþlerimizi ayarlayacak, organizasyonlarý yapacak promosyonculara ihtiyacýmýz var. Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Þimdiden bu yýl A.B.D ve Avrupada vereceðimiz konserler için birçok kiþiyle görüþmelere baþladýk zaten..

- Bütün alakasýz sorularýma verdiðin cevaplar için teþekkür ederim, son olarak söyleyeceklerin?

Gupla ilgili bir çok soru için teþekkürler.Umarým tatminkar cevaplar verebilmiþimdir.Kendine iyi bak ve umarým seni ve okuyucularýný turnelerimizde görürüz.
Þu an yola çýkmak için sabýrsýzlanýyoruz; Þerefe!

HeadBangersTR Mail 5gb alan msn özelliði almak için http://mail.headbangerstr.com
Sayfa: [1]   Yukarý git
Yazdýr

Gitmek istediðiniz yer:  

Back To Top
Theme by Webtechnica.net
MySQL PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 CSS
Bu Sayfa 0.064 Saniyede 23 Sorgu ile Oluþturuldu